رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: ‌آلودگی هوا ژن افراد را تغییر می‌دهد. دکل های تلفن همراه سرطان زا هستند. ۵۰ درصد کودکان سرطانی در ایران می‌میرند و ایران بیشترین رشد سرطان را در دنیا دارد.

به گزارش فارس، اسماعیل اکبری در نشست خبری به مناسبت هفته مبارزه با سرطان گفت: در کشور ۱۳۲ نفر از هر ۱۰۰ هزار مرد ایرانی به سرطان مبتلا می‌شود و در زنان این شاخص ۲۳ نفر در ۱۰۰ هزار است. وی ادامه داد: ‌رقم ابتلا به سرطان در کشور یک پنجم آمار جهانی است. در استان‌ یزد سرطان زنان بیشترین آمار را دارد و در استان مرکزی سرطان مردان بیشتری آمار را به خود اختصاص داده.

اکبری گفت: شایع‌ترین سرطان در زنان، پستان و شایع‌ترین سرطان در مردان، معده است اما کشنده‌ترین نوع، سرطان معده شناخته شده است. وی افزود: با توجه به پیشگیری‌های انجام شده آمار ابتلای مردان به سرطان معده در حال کاهش است اما سرطان‌های روده و پروستات در حال افزایش بوده و در زنان سرطان‌های تخمدان و رحم در حال افزایش است.

سونامی سرطان اشتباه است
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به کار گرفتن اصطلاح سونامی برای سرطان غلط است چرا که سرطان‌ها یکدفعه ایجاد نمی‌شوند و از قبل زنگ خطر آن به صدا در آمده و در آینده هم از بین نمی‌رود با این وجود متأسفانه سرطان‌ها سال به سال در حال افزایش هستند.

اکبری با اشاره به اینکه ایران بیشترین رشد سرطان در جهان را دارد، گفت: میزان سرطان‌ها در کشور از دنیای غربی کمتر است اما روند رو به رشد ما از همه بیشتر بوده است. اکبری ادامه داد: دلیل این رشد به دلیل افزایش سن است چرا که عامل سن ۷۰ درصد علت سرطان‌ها را تشکیل می‌دهد. این در حالی است که شاخص امید به زندگی در زنان از ۵۶ به ۷۵.۵ و در مردان به ۷۲ سال رسیده است. این به این معنی است که وارد سن سرطان شده‌ایم.

اکبری گفت: عامل بعدی ریسک فاکتورها هستند. سازمان جهانی بهداشت از ۱۵ سال پیش برای تحقیق در این زمینه کارکرد و به تازگی اعلام کرده آلودگی هوا سرطان‌زا است در حالی که برای آن میلیاردها دلار هزینه کرده‌ است.

وی افزود: متأسفانه با اینکه می‌گوییم مصرف سیگار خطرناک است اما فقط خانواده فرد را درگیر می‌کند در حالی که آلودگی هوا چه بخواهیم یا نخواهیم همه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در مطالعه‌ای که به تازگی انجام داده‌ایم به نتیجه عجیبی دست یافته‌ایم.

وی با اشاره به این مطالعه گفت: در این مطالعه بر روی زندگی افرادی تحقیق کردیم که ۶ ماه از عمرشان را به دلیل شغلشان به طور ثابت در چهارراه‌ها ساکن بودند، نتیجه این مطالعه این بود که آلودگی هوا ژن این افراد را تغییر داده است. اکبری گفت: قبلاً افراد تحت تأثیر منواکسید کربن بودند اما اکنون ذرات معلق در هوا به وسیله آلودگی اتومبیل‌ها که در سوختشان موجود است در درجه اول اهمیت است و سپس سوخت نیروگاه‌ها عامل اصلی آلودگی محسوب می‌شود.

اکبری گفت: آلودگی هوا به دلیل وارونگی هوا نیست بلکه جو وارونگی در همه جا اتفاق می‌افتد. رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تحقیقی که در زمینه آلودگی هوا در سال ۸۰ انجام داده گفت: در این مطالعه کشوری آلودگی درون خانگی مهمترین دلیل آلودگی بوده که در روستانشینان به دلیل اینکه در یک اتاق گرمازایی و تنور و زندگی با هم بوده، بیشتر بوده اما اکنون آلودگی برون خانه‌ای جایگاه اول را پیدا کرده است.

اکبری افزود: بیماری‌های قلبی- عروقی، تصادفات و حوادث، سرطان‌ها، بیماریهای زمان تولد و ریوی ۵ علت شایع مرگ و میر در کشور است و ثابت شده که آلودگی هوا مانند مصرف بیش از اندازه نمک و روغن، سرطان‌زا است.

پارازیت‌ها سرطان‌زا نیستند
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اثر مخرب پارازیت‌ها گفت: تاکنون ثابت نشده که موج‌های الکترومغناطیسی سرطان‌زا باشند. این امواج اثرات مخرب دارند، باعث سردرد شده و ذهن را خسته می‌کنند اما سرطان‌زا نیستند.

وی گفت: امواج یون‌زا سرطان‌زا هستند. تاکنون مطالعات در این زمینه فقط بر روی حیوانات انجام شده الته از دو سال پیش مطالعه‌ای بر روی پارازیت‌ها انجام شد و مشخص شد که امواج با غلظت زیاد که از سوی ماهواره‌ها فرستاده می‌شوند در منازل به مقدار کمی دریافت می‌شوند و این میزان اثر سرطان‌زایی ندارد.

وی گفت: البته طبق مطالعه جهانی دکل‌های فشارقوی مانند دکل‌های تلفن همراه سرطان‌زا بوده و زندگی در کنار آنها خطرناک است.

روند سرطان کودکان در کشور
اکبری افزود: ۶۰ درصد بیماری‌های سن بلوغ به بالا به دلیل عواملی است که در نوجوانی و کودکی ایجاد شده و در سنین بالا دیده می‌شود. اکبری گفت: کودکان آماده‌ترین افراد هستند که تحت تأثیر بیماری قرار می‌گیرند، با این وجود مرگ کودکان در کشور بر اثر سرطان از کشورهای غربی کمتر است اما روند رشد مانند یکدیگر است.

شرط اول پیشگیری از سرطان، توانمند شدن مردم است
اکبری گفت: اطلاع‌رسانی به مردم بسیار مهم است اما در این میان نیاز داریم که رسانه‌ها کمک کنند تا اگر اتفاقی افتاد و ما جرئت انتشار تحقیقات را داشتیم و مردم هم توان با خبر شدن را داشتند به آنها اطلاع دهیم، زمانی می‌گفتند دادن شیر ابتدایی‌ (آغوز) مادر به نوزاد مفید نیست اما اکنون مشخص شده اگر به نوزاد داده شود میزان ابتلای کودک به سرطان و بیماری‌های قلبی در بزرگسالی کاهش می یابد.

وی ادامه داد: سرطان‌هایی که در کودکان رخ می‌دهد به دلیل عوامل اپیدیولوژیک است چرا که سرطان‌ها بیماری ژنتیکی و ارثی نیستند بلکه با تغییر ژنتیکی حاصل می‌شوند. سرطان‌های کودکان به گونه‌ای است که ۵۰ درصد کودکان مبتلا در کشور بر اثر آن می‌میرند در حالی که در دنیا ۳۰ درصد است.

۶ میلیارد دلار هزینه مستقیم سرطان در سال است
اکبری گفت: هزینه‌های سرطان بسیار زیاد است به طوری که ۶ میلیارد دلار سالانه هزینه مستقیم سرطان می‌شود که البته این هزینه‌ها به جز هزینه زیرمیزی، اسکان و حمل و نقل بیمار و خانواده آنها است.

اکبری ادامه داد: در سرطان به طور متوسط ۸۰ درصد هزینه‌ها از جیب پرداخت می‌شود به طور طبیعی ۴.۶ درصد افرادی که بیمار می‌شوند به زیر خط فقر می‌روند و ۱۰ درصد بیماران وارد وضعیت اقتصادی فلاکت‌بار می‌شوند که در سرطان‌ها این آمار دو برابر است.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: گران‌ترین بیماری در تشخیص و درمان، سرطان است و باید کار حاکمیتی کرد و ضمن توانمند کردن مردم، زمینه آن را نیز فراهم کنیم به طوری که ایمن کردن غذا کار مردم نیست و باید از طریق حاکمیت دنبال شود.

وی ادامه داد: هزاران طعم دهنده وجود دارد که باید کاری کنیم ترکیبات آنها مفید شوند و در این میان مهمترین مشکل، اعتقاد سیاستگذاران است که با دعوا و کار حسی نمی‌توانیم جلوی بیماری‌های غیر واگیر را بگیریم.


موسسه خیریه کسا
با انجام یک آزمایش خون ساده و ثبت نام در بانک جهانی اهدا سلول بنیادی خون  از طریق  http://iscdp.tums.ac.ir  (واقع در بیمارستان شریعتی تهران)به نجات جان بیماران وخیم خونی(عموما کودکان)بشتابیم
amirhussein

گرامی باد یاد و خاطره امیرحسین و با آرزوی شفا و سلامتی برای همه کودکان درگیر با سرطان
شماره تماس جهت مشاوره: 09130782168


Top