معاون بهداشتی وزیر بهداشت سبزیها، صیفیجات و فست فودهای آلوده به نیتراتها و هوای آلوده را از عوامل مهم ابتلا به سرطان اعلام کرد و گفت: ۳۰۰ هزار خانواده ایرانی درگیر بیماری سرطان هستند.
به گزارش فارس، علی اکبر سیاری امروز در نشست خبری هفته پیشگیری از سرطان گفت: سرطان یکی از بیماریهایی است که خانوادهها را متزلزل میکند و فردی که سرطان میگیرد به دلیل اینکه از شغلش باز میماند. هزینه بالایی به خانواده وی تحمیل شده و اگر فقیر هم باشد ورشکسته میشود چرا که این از بیماریهای پرهزینه است.
وی با اشاره به اینکه سرطان مشکلات دارویی و هزینههای بالایی دارد، ادامه داد: به دلیل مصرف داروهای شیمیدرمانی، رادیوتراپی فرد دچار مشکلات تغذیهای میشود و در نتیجه به دلیل از کار افتادگی دچار هزینههای زیادی میشود.
سیاری افزود: ۳۰۰ هزار خانواده مبتلا به این بیماری هستند و اقوام و فرزندان درگیر این خانوادهها رقم بیشتری را نشان میدهد اما اینکه چرا به این بیماری مبتلا میشویم شایعترین عامل آن افزایش سن است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت افزود: با افزایش سن ژنها تغییر میکنند . این طور نیست که ژنهای سرطانی به ارث برده شوند بلکه با مرور زمان تغییر ژن اتفاق میافتد و به همین دلیل افزایش سرطان را با توجه به افزایش سن درجامعه و اینکه کشور به سمت مسن شدن میرود میتوان پیشبینی کرد.
سیاری با اشاره به اینکه میتوان با اقدامات پیشگیرانه ابتلا به این بیماری را کاهش داد، گفت: آلودگی هوا یکی از عواملی زمینه ساز ابتلا به سرطان است. کسانی که در محیط باز زندگی میکنند و این محیط آلوده است خطر ابتلا به سرطان در آنها بالاتر از کسانی است که در محیط سالم زندگی میکنند.
وی تصریح کرد: مردم تهران فقط ۵ درصد روزهای سال را هوای پاک تنفس میکنند بنابراین در معرض سرطان قرار دارند. در هوای آلوده موادی که از اگزوز موتورها، گاز CO و ذرات معلق منتشر میشود سرطانزا است و بیشتر موتورهای دیزلی خطرناک بوده و خودروهای فرسوده ۲۰ تا ۳۰ برابر آلودگی هوا ایجاد میکند.
سیاری مواد غذایی را به عنوان عامل دیگر در ابتلا به سرطان عنوان کرد و گفت: مواد غذایی آلوده به نیترات ثابت شده که سرطانزا هستند و اگر مواد غذایی آلوده باشند این خطر وجود دارد که باعث سرطان شوند. وی افزود: بیشترین نیترات در صیفیجات و سبزیجات است در صورتی که آلوده باشند و فلزات سنگین مانند آرسنیک، افلاتوکسین موجود در پسته نیز سرطانزا هستند.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت مصرف سیگار و تریاک را به عنوان عامل دیگر ابتلا به سرطان در کشور دانست و افزود: ثابت شده مصرف سیگار و تریاک به عنوان بالاترین ماده مخدر مصرفی در کشور سرطانهای گوارش و مثانه را ایجاد میکند.
وی گفت: سرطان قابل پیشگیری است و بخشی از موارد ابتلا به ویروسهایی مانند هپاتیت C و B و ایدز مربوط میشود در صورتی که هپاتیت B بدون علامت است و پس از ۲۰ سال فرد متوجه ابتلا به سرطان کبد میشود. اگر فردی در شیرخوارگی مبتلا به هپاتیت B باشد ۹۰ درصد ناقل این ویروس میشود اما در بزرگسالی برعکس آن است.
سیاری ادامه داد: این در حالی است که تعداد زیادی در کشور مبتلا به هپاتیت B هستند اما خبر ندارند. اکنون ۲۰ سال است که واکسن هپاتیت B زده میشود و برای این نسل خطری ندارد اما برای نسلهای گذشته که این واکسن را تزریق نکردهاند خطر ابتلا وجود دارد.
وی بر اطلاعرسانی و افزایش آگاهی مردم تأکید کرد و گفت: باید شرایطی را فراهم کنیم تا بتوانیم سرطان را مهار کنیم. مصرف روغن جامد کم تحرکی و چاقی زمینه ابتلا به سرطان را فراهم میکند بنابراین از طریق اطلاعرسانی رسانهها میتوان در پیشگیری از سرطان حرکت کرد.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه راههای تشخیصی سرطان با پیشرفت علم در مراحل اولیه ارتقاء یافته، گفت: سرطان معده در کشور بیشترین کشندگی را دارد و شایعترین سرطانها در مردان معده و پروستات و در زنان پستان و روده بزرگ است.
سیاری گفت: بنابراین به طور کلی ۵ سرطان شایع در کشور معده، پروستات، ریه، پستان و روده بزرگ است و مهمترین عاملی که میتواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کند این است که علایم آن را مردم بشناسند. به عنوان مثال وجود خون در دستگاه گوارش و در ادرار غیرطبیعی است و باید با مشاهده آن به پزشک مراجعه کرد.
با انجام یک آزمایش خون ساده و ثبت نام در بانک جهانی اهدا سلول بنیادی خون از
طریق
http://iscdp.tums.ac.ir (واقع در بیمارستان شریعتی تهران)به نجات جان بیماران
وخیم خونی(عموما کودکان)بشتابیم